Breaking News

Koristila je mobilni dok se punio: Ovo su posledice

Džeki Fedro iz Čikaga objavila je fotografije svoje ćerke koja je otkrila kakve posledice može da ima upotreba mobilnih telefona. Na njima vidimo da je Gabi (13) na vratu zadobila opekotine drugog stepena i to se desilo dok se odvijala "bezazlena radnja" - baterija telefona se punila.


- Jedan od razloga zbog kojeg smo joj kupili mobilni telefon bilo je to što smo želeli da budemo stalno u kontaku sa njom za vreme "ludog" školskog rasporeda - izjavila je Džeki  Fedro.

Samo nedelju dana nakon kupovine mobilnog telefona, Džeki je čula Gabi kako vrišti u susednoj sobi.

-  Sjurila se niz stepenice, sa rukama na vratu. Toliko je bol bila jaka da je histerično vrištala - dodala je majka.

Džeki se osećala bespomoćnom jer nije znala ni šta se desilo ni kako da pomogne Gabi. Ubrzo je saznala da je njena ćerka koristila telefon koji se u tom trenutku punio. Devojčica je bila šokirana onim što se dogodilo, a "elektični šok"  je preko ogrlice, koju je nosila, spržio njen vrat.

Zadobila je opektine drugog stepena.

Džeki, mama četvoro dece, o povredama svoje ćerke obavestila je prodavnicu u kojoj je kupila telefon, kao i proizvođača telefona, koji se za sada nije oglasio.  S druge strane, zaposleni u radnji ponudili su se da pokriju troškove lečenja.

Mama tinejdžerke objavljivanjem footgrafije opektina na društvenim mrežama želi da ostalim roditeljima pokaže gde se sve kriju potencijalni rizici. Reagovalo je i Udruženje za zaštitu potrošača u Čikagu koje je istaklo da najveću opasnost predstavljaju litijum-jonske baterije.